Gyógyító gomba

Gyógygombák

Nyitólap » Gyógygombák Miért jó a gyógygomba?

gyógyító gomba

Ismerje meg közelebbről a legfontosabb gomba fajtákat! A gyógygombák ugyanúgy, mint a növények, számos biológiailag aktív anyagcsereterméket szintetizálnak, amelyeknek egy része az emberi egészségre káros, más része azonban hasznos is lehet.

Ahogyan ismerünk gyógynövényeket, ugyanúgy léteznek gyógygombák is.

gyógyító gomba

Pecsétviaszgomba Ganoderma A vörösbarna színű pecsétviaszgomba vagy lakkostapló kalapját és tönkjét vastag lakkréteg borítja az egyik legszebb paraziták jelentése a teluguban, mely a Föld szinte bármely részén megtalálható.

Sokan nem gondolnák mennyi pozitív hatással rendelkezik.

gyógyító gomba

Ha gyógyító gomba többet megtudni a pecsétviaszgombáról, kattintson a tovább gombra. Kínai hernyógomba Cordyceps Sinensis Ha energiánkat szeretnénk növelni, főleg ilyenkor tavasszal, a leghatásosabb erre a gyógygomba fajták közül a kínai hernyógomba.

Nemcsak energikusabbak leszünk, általános életminőségünk is javulni fog. Gyógyító gomba a betegségmegelőző hatása is.

Gyógygombák

Ha szeretne többet megtudni a kínai hernyógombáról, kattintson a tovább gombra. Bokrosgomba Grifola frondosaa Különleges gomba fajta, mely a zsemlegombafélék családjába tartozik. Ez a ritka gomba júniustól októberig lelhető fel élő tölgy és gesztenyefák tövében.

Igazolt tumorellenes hatása és számoz pozitív tulajdonsága van. Ha szeretne többet megtudni a bokrosgombáról, kattintson a tovább gombra.

GYÓGYGOMBA KISOKOS, avagy mire jók a gyógygombák?

Mandulagomba Agaricus blazei Murill A mandulagomba egy vízben oldódó poliszacharidot cukrokból álló makromolekulabéta-glükánt tartalmaz, immunerősítő hatását gyógyító gomba a vegyületnek köszönheti. Több kutatás is bebizonyította daganat- és vírusölő hatását, valamint eredményességét a vércukor és a koleszterinszint csökkentésében.

Ha szeretne többet megtudni a mandulagombáról, kattintson a tovább gombra. Shiitake gomba Lentinus edodesa A shiitake gomba igazi gyógyírként ismert, rendkívül jó gombaölő, gyógyító gomba és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Az erejét a lentinán gyógyító gomba hatóanyagának köszönheti, ami az immunrendszer erősítését és a fertőzések, betegségek leküzdését szolgálja.

Nyitólap » Cikkek » Hogyan hatnak a gyógygombák? Hogyan hatnak a gyógygombák? Gyógygombák hatásai: betegségekre, immunerősítésre, melyiket használjuk? Napjainkban egyre nagyobb figyelmet kapnak a gyógygombák, amelyek áldásos hatásai rendkívül szerteágazóak.

Ha szeretne többet megtudni a Shiitake gombáról, kattintson a tovább gombra.

Olvassa el is