Akut fascioliasis, Akut fascioliasis, Áttekintés

Akut fascioliasis - Fascioliasis: okok, tünetek, diagnózis, kezelés - Egészség -

Fascioliasis Jönnek-e ki helminták antihelmintikus gyógyszerek bevétele akut fascioliasis Hasonló könyvek más könyvekből Mi okoz fascioliasist: okok Akut fascioliasis.

akut fascioliasis

Áttekintés Fascioliasis: okok, tünetek, diagnózis, kezelés Áttekintés A fascioliasis egy ritka parazita féregfertőzés, amelyet a fluke fasciola hepatica máj okoz. Ez a betegség egy trematode zoonózis, amelyet a növények terjesztnek.

akut fascioliasis

Okozhat az epevezetékek elzáródásában a májban. Krónikus állapotban a betegség az epevezetékek, az epehólyag gyulladásaihoz vezethet, epeköveket és fibrózist okozhat. Az Egészségügyi Világszervezet WHO szerint a fascioliasist új emberi betegségnek tekintik, amely körülbelül 2,4 millió embert fertőzött meg.

akut fascioliasis

Okoz A akut fascioliasis kétféle parazita laposhernyó vagy trematoda, a Fasciola hepatica és a Akut fascioliasis gigantica okozza, amelyek elsősorban a májat érintik. Az emberek megfertőződhetnek fascioliasisos ételek, például vízitorma és víz-menta evésével.

akut fascioliasis

A Közel-Keleten a fertőzés egy speciális formáját a fertőzött akut fascioliasis nyers májának evése okozza. Tünetek A fasciolosis folyamatának négy fázisa van: inkubációs fázis, latens akut fascioliasis, invazív vagy akut fázis, krónikus fázis.

akut fascioliasis

A tünetek általában invazív vagy akut szakaszban fordulnak elő, ideértve: Láz.

Olvassa el is